Uutiset‎ > ‎

Seuran alku

lähettänyt Keski-Suomen ThaiSeura 15.10.2009 klo 8.02   [ 25.11.2011 klo 1.01 päivitetty ]
Keski-Suomen Thai Seura Ry sai alkunsa kun Natti oli Palapeli2 -projektin vetäjän kanssa keskustelemassa Thaimaalaisten maahanmuuttajien asioista. 

Selvisi että Jyväskylässä ja lähiympäristössä on yli 300 Thaimaalaista, eikä täällä ole mitään yhdistystoimintaa heille. Monille muille maahanmuuttajaryhmille on olemassa omat yhdistykset. Tästä projektinjohtaja heitti Natille ajatuksen että kokoapa muutama nimi ja perusta yhdistys, saat meiltä neuvoja asian toteuttamiseksi. 

Kesälomien vieton jälkeen sitten Natti päätti paneutua asiaan ja parin viikon päästä meni Palapeliin listan kanssa jossa oli jo viitisenkymmentä nimeä, nyt listalla on yli 100 nimeä. Tästä se alkoi. Monikulttuurikeskus Gloria oli myös kovasti mukana kannustamassa yhdistyksen perustamiseen.

Koska ajankohtaan osuu juuri sopivasti Loy Krathong juhla, päätettiin että se on alkuponkaisu seuran toiminnalle. Juhlan järjestämisestä innostui tulevat jäsenet tosi paljon ja olivat mukana valmisteluissa. Samoin paikalliset yrittäjät. suhtautuivat asiaan myönteisesti ja ovat muun muassa juhlissa sponsoroimassa ruokaa ja lahjoja.

Seuran rekisteröintipaperit lähetettiin Patentti- ja rekisterihallitukseen 25.10.2011 ja internetin yhdistysrekisteriin ne on merkitty 24.11.2011, seuran rekisterinumero on 206.970

Comments