Uutiset‎ > ‎

Turvallisuustietoa

lähettänyt Keski-Suomen ThaiSeura 25.1.2012 klo 23.30   [ 27.1.2012 klo 1.10 päivitetty ]
Olimme taas kokouksessa jossa käsiteltiin turvallisuus/rasismi -asioita. Lupasimme jakaa seuran kautta pari turvallisuustiedoitetta. Kertokaa läheisillenne nämä asiat että ne ovat selviä jos jotain sattuu.112 hätänumero

  • http://www.112.fi sivuilta saat perustiedot miten pitää toimia. 

  • Käy myös sivulla http://maps.navici.com/112/?lang=fi sivulta voit tulostaa selkeän ohjeen vaikka keittiön seinälle. Ohjeeseen tulee myös tarkka sijaintitieto koordinaatteina (mökille, maaseudulle erittäin tärkeä tieto osoitteen lisäksi). 

  • Painota että puhelua EI SAA katkaista ennen kuin siihen saa luvan. Harjoittele vaikka "näyttelemällä" tilanne.

ICE matkapuhelimeen

Jo vuodesta 2006 on suositeltu kansainvälistä lyhennettä ICE (In Case of Emergency) laitettavaksi puhelimen osoitekirjaan. Jos puhelimen haltijalle tapahtuu onnettomuus viranomainen osaa etsiä puhelimesta henkilön johon voidaan ottaa yhteyttä ja saada tietoja esimerkiksi allergioista, tiedottaa tapahtuneesta yms. Laita sama myös omaan puhelimeesi, tämä toimii maailman laajuisesti myös vaikkapa lomamatkalla Thaimaassa.
  • Laita nimen eteen esimerkiksi  ICE Antti Anttinen tai ICE Aviomies tms. 

  • Voit tarvittaessa myös laittaa useamman henkilön esimerkiksi ICE1 Antti Anttinen, ICE2 Aviomies tms.

  • Soveltamalla voi käyttää vaikkapa ICE Tulkki -nimeä (tähän joku tuttu joka osaa tulkata) jos läheisesi on vielä aivan ummikko kielen suhteen ja joutuu johonkin yllättävään tilanteeseen.

  • Jos puhelimessasi on jokin avauksen lukitus kuten nykyisissä älypuhelimissa kannattaa ollakin, niin laita vaikka teippi puhelimen takakanteen jossa on ICE numero.

Comments